Blue na dovolené u tatínka

15.08.2014 10:29

Po předání:

Blue je zlatíčko a poslouchá na slovo, jen Rai ho pořád dokola olizuje. Takže Blua pořád sušíme a sušíme. :-) Už se s ním všichni přišli pomazlit. Byli jsme i na kratičké procházce, aby se kluci unavili a vyčurali. Teď před chvilkou Blue ulehl a spinká jak zabitý. Jen Rai pořád vedle něj hlídkuje a nehne se od něj na krok.

Kluci pijí z jedné misky a chtěli by takhle i jíst. Na zahradě potkal i kočku Sesču, ta na něj vyvalila oči, on na ni a dali si pusu. Ale Blue vypadal, že se jí spíš bojí, ale pak byl zvědavý. Nakonec se oba dali na ústup.

Jo a ještě jsme tedy zjistili, že se Blue rád potápí v misce s vodou...:-) Nejdřív se pobrindá na bradě, pak namočí uši a vypouští bublinky a nakonec tam s velkou radostí plácá packami a voda byla všude kolem. Takže se chodí napít pod dozorem a dostane menší misku. Plavat může pak, v bazénku... :-)

 

Po 10ti dnech:

Řekla bych, že vyrostl, nebo spíš zmohutněl. A začaly mu růst chloupky. Už se mu začínají dělat kalhotky, na ocásku se mu dělá "štětka" :-D a na předních nohou už má taky pěkně huňaté vlajky...jen mu tedy začala reznout ouška...:-).

No a k tomu zlobení...:-) Těžko se to posuzuje, na jednu stranu je to malý satan, ale jakmile nahodí ten svůj nevinný kukuč jako andílek, tak je vymalováno. :-) Hlavně v noci, když se mnou spí v posteli v klubíčku v náručí. :-) No, tak především umí skvěle vyhazovat a žrát hlínu z květináčů, potápět se a koupat v misce a trhat rohy koberce a záclony...:-) To mu jde opravdu skvěle, hlavně když se nudí.

Ale byl šikovný, vůbec neplakal. Choval se, jakoby už si říkal, "Super, tak už mám taky novej domov jako ostatní, toto trvalo. Je to tu bezva." :-D Hlavně když Rejíčkovi mohl vytrhávat chlupy, zakousnout se mu do krku a cupovat s ním. Ještě že má Rai takový pěkně huňatý límec a skoro to necítil.

Umí si říct, když má hlad, to začne šprtat do misky a kyblíčku s granulkami. Všechny si omotal kolem tlapky a tak mu všichni kupují hračky a svačinky. :-D

Rai pak bude pěkně hubnout, protože ze začátku hodně žárlil a choval se taky jako štěňátko. Naštěstí ho to po druhým dnu přešlo, ale i tak jsem mu tu hrstku granulí musela dát, když měl Blue taky své granule. :-) Pak už to bral sportovně a jedl jen večer jako vždycky a zvykl si i na to, že Blue tedy jí furt a on nemůže. :-)

Pak se s Bluem podělil i o libové uvařené masíčko. Blue ochutnal naše domácí vajíčka, med a jablka. :-) Pěkně si to dával s jogurtíkem a nebo tvarohem a piškotama. Mooooc mu to chutnalo.

Jablka tedy žere pořád. Buď na poli a nebo na zahradě. Rai je taky miluje, tak si dávají spolu. A ani jednou nebyl průjem. ;-)

Ještě musím Blua vyfotit se slepicemi...ty ho přímo fascinují. Když přijel, tak první dny vydržel sedět před brankou klidně i hodinu a sledovat slepice. Pak mu babička i jednu vytáhla, aby se podíval. Tak ji chtěl aportovat křídlo...:-D

 

Po odjezdu:

Rai tu furt chodí a hází smutné pohledy, od včerejška je takový hodně skleslý. Tak je mu asi smutno..