Něco o tatínkovi

05.06.2014 14:13

Protože se začínají množit dotazy na tatínka našich štěňátek, poprosila jsem jeho majitelku, aby nám napsala, jaký byl Rejíček jako štěně a dorostenec. Především dotaz směřoval na to, co všechno Rejíček zničil, rozkousal a zmasakroval a jak občurává zahradu :-) ,protože to jsou největší obavy budoucích majitelů našich štěňátek. :-) Konyska nezničila nic a vyrůstala první 3 roky v bytě v paneláku. Jediné co rabovala, byla bedna s plastovým odpadem, který roznášela po celém bytě a rozkousávala tak kelímky od jogurtů a krabice od mléka.

 

"Rejíček byl takový malý zázrak. :-D Vůbec nedělal žádný nepořádek či hluk, ani neplakal po mamince. To snad jen párkrát kníknul první noc.

Byl čistotný, od prvního dne byl doma (vevnitř) a nehoda s loužičkou se mu stala asi jen jednou nebo dvakrát. Každé 2-3 hodiny jsem s ním chodila na zahradu se vyvenčit a to pochopil hned, že tam se asi teda chodí na záchod. :-)

Co si tak vzpomínám, tak opravdu nic neničil. Snad jediné vroubky byly ty, že když byl starší, tak měl jedno období, že když zůstal doma sám, tak zlostí roztrhal noviny a nanosil je do pokoje. Aby jsme viděli, že to máme za to, že jsme ho tam nechali! :-) Pak ještě když si někdo neuklidil boty tak ukousal tkaničky..:-) Ale to se stalo jen párkrát a to když byla u nás návštěva, měla to za trest, že nás baví a my pak nemáme čas na něj. :-)

Ale to bylo tak jediné.. Jinak byl klidný, nevymýšlel žádné lumpárny, že by ničil půlku domu nebo něco podobného. Prostě takové normální štěně, pohrál si, zaběhal, unavil se a spal. Ale já ho teda unavovala pořádně, tak možná proto byl tak hodný. :-)

Od štěněte mu zůstalo ještě plno hraček nedotknutelných. Má velkého plyšového medvěda, který nemá ani dírku. (později s námi medvěd jezdil v autě i na výstavy, různé výlety a podobně) :-)

Byl a je na věci velmi opatrný. :-)

Vyrůstal s kočkou a králíkem, takže ostatní zvířata mu nevadí, nehonil je, ani nijak neútočil. Jen si s nimi chtěl pořád hrát a to se většině nelíbí, když jsou menší. :-)

Se psy byl taky v kontaktu od mala, převážně se samci a i když ho jako štěně z ničeho nic napadl golden v lese, tak se psy neměl žádný problém a to mu zůstalo i do dneška.

 

Co se týče značkování,nijak to neřešíme, máme větší zahradu a tam máme různé okrasné keříky, stromky nebo stromy. Tak tam to označkuje na pár místech, jinde ne. Ale nijak to tím netrpí, roste to vesele dál. :-) On je takový spořádaný..na výstavě byl i na psí toaletě sám od sebe. :-)
Takže nějaký problém to není. "