Zprávy z nových domovů

04.07.2014 09:47

Black/Marley z dovolené:

S Lordíkem si užívají dvorek, zahradu i okolí rybníka, kde už Marlouš dneska zkusil smočit tlapky.

 

Becky

Dnes měla Becky premiéru, kluci jsou na táboře a my v práci, babička si odskočila domů, tak byla ve výběhu jen s polední procházkou. Zvládla to výborně /sousedi informují/, chvíli nás zkoušela volat, ale pak byla v klidu. Odpoledne jsme byli na vodíku na procházce/ je už profik/, zahradničily jsme /pošlu fotky/ a pak proběhla návštěva sousedky šestileté fenky /zajímal ji ale víc náš kocour než Becky/, teď mi tu ohlodavá pantofel :-) tedy Becky ne kocour. Pozdravujeme Bonni a bráchy.Spaní a krmení nám už jde samo a Beckynka je úžasně čistotná, chodime na větší venčení mimo zahradu. 

 

Barnie

Dorazili jsme v pořádku , cestou jsme udělali jednu přestávku, Barnie se napil a vyčůral, trošku pomuchloval plyšového Čendu a doma jsme byli asi ve 20 hod. Cestování v autě se mu moc nelíbilo, trošku pokňukával. Jakmile jsme vystoupili v Ondřejovicích, vydal se na průzkum předzahrádky a než jsme vyložili věci z kufru pobíhal po trávníku a oškubával květy netřesku ze skalky. Matýsek ho přijal podle očekávání chladně a dával najevo, že jeho, VELKÉHO psa něco takového malého černého přece nemůže rozházet. Ovšem tento postoj mu vydržel jen do doby, než jsme Barniemu ukázali zadní zahradu a on ji začal prozkoumávat , přičemž do svého průzkumu zahrnul i Matýska. Ten chvíli stál s ušima staženýma dozadu a s vyděšeným výrazem a potom se dal na ústup a pro jistotu se dnes večer s Barniem už " nebavil", prostě ho ignoroval. Barnie dostal najíst granulky a napít vody z misek pro velkého psa :-)) a kolem 22 hod po trošce poknikávání usnul.

 

Barnie se už zabydlel, první den byl trochu zaražený, všechno neustále "komentoval" kňučel i u jídla, ale dnes už mručí, jen když usíná, nebo se mu něco nelíbí . Jinak je to miláček, spí celou noc, čurá a kaká venku,naprosto bez problémů, přes plot se spřátelil se sousedkou Betynkou, a když si ho ona nevšímá , začne na ni vyštěkávat a dožadovat se pozornosti. Matýsek Barnieho "pozornosti" snáší velice dobře, snese jednou štípnutí do ocásku,zatahání za ucho a když se Barnie snaží vyskočit mu na záda, prostě odchází, docela nás překvapuje s jakým nadhledem to malé černé "torpédo" zvládá, přece jen je to už pán v "letech".  Zkoušela jsem je společně vyfotit, ale vždy mi z toho vyjde půl Matýska a černá čmouha, Barnie prostě nepostojí.