Zprávy z nových domovů

14.07.2014 21:04

Benjamin

Největší radost měl Benjamin z toho, že při ranní procházce byly po včerejším dešti velký kaluže, který si náležitě vychutnal. Jinak je to fakt pusinka a je moc hodný. Už trénujeme i vodítko, u čehož je srandovní, protože si tu část za karabinou nosí zásadně v tlamičce jak dudlík.

 

Berry

První rychlé hlášení z Chlumce. Berry zvládl cestu na 1. Dali jsme cestou  2 pauzy a celkem se snažil cestu prospat. Je to mooooc chytrý pejsek. Naší celou rodinu si získal. Naše ukecané holčičky přestaly mluvit a jen ho muchlovaly. Dokonce i náš kocour Monty, který je z počátku velmi nedůvěřivý, nemohl spustit z Berouška oči a neustále ho pronásledoval, hlavně jeho ocásek.:-) Ten měl moc rád i u našeho pejska Sáry.

 

Bert

Bertík je stále veliké zlatíčko. A opravdu veliký vodomil ,jak někde vidí vodu, ihned je v ní, ať je to miska na pití nebo kaluž :-D.Při večerním koupání dětí by ve vaně byl nejraději s nimi :-D. Na vodítku mu to jde krásně, už teď je to náš parťák každým coulem. S Endym se stále vesele honí a chudákovi Endymu se Bertík věší na ty jeho dlouhé kokří uši. Nejhodnější ti dva jsou, když dostávají pamlsky  nebo když usnou.

V pátek byl Bertík na očkování a zvládl to na jedničku s hvězdičkou, panu veterináři se moc líbil.

 

Bastien

Od Bastíka máme zprávy z našeho setkání. Z počátku spal v domě, ale už několik nocí to zvládá venku, kde má svou boudu a kotec s výběhem. Má moc rád vodu, chytá jí i z hadice. Rád lehává na lehátku. Jinak je to kousadlo a také odnáší boty.

 

Barnie

O víkendu jsme byli na prvním velkém výletě asi 3km. Barnie  šel vzorně na vodítku a nadšeně se vrhal do každé kaluže, kterou jsme potkali. Když jsme dorazili k potoku, bez váhání si to namířil skrz, vůbec mu nevadilo, že všichni ostatní, včetně Matýska, kráčejí po dřevěné lávce. Když byl trošku unavený, lehnul si do jehličí pod smrk a pořádně se v něm rochnil, ještě dneska mu dostávám z kožíšku pryskyřici... Matýsek se už stoprocentně rozhodnul, že přijme Barnieho "za svého", protože mu dovolí, aby pil z jeho misky a dokonce mu dovolí prošmejdit misku na granule ( a to občas vrčíval i na Arčinka, když mu nakukoval do misky). Barnie je velice šikovný,  je to prostě živé dovádivé psí mimino a když má svou chvilku dokáže pěkně řádit, aspoň vidíme , že dobře prospívá, roste jako z vody.

 

Bonnie

Bonnie se už plně aklimatizovala a dokonce se už sblížila s Meggie. Musíme je ještě hlídat, protože když Bonnie začne Meggie ohryzovat a tahat za chlupy, tak Meggie nasadí mučednický výraz....ještě si nejsme jisti, co všechno si nechá líbit. Každopádně už spolu spaly u Meggie v pelíšku. Meggie se už asi smířila s tím, že Bonnie u nás není na návštěvě, ale napořád.

Jinak je Bonynka miláček, ale dokáže i pěkně řádit. Miluje vodu, stačí ji i miska na vodu na zahradě, tu musím stále nalévat, asi pořídíme nějaký lavor :-) Po dešti musela také ochutnat slimáky, ale naštěstí jsou asi hnusný, tak už si jich tolik nevšímá :-)